همانطور که میدانید روشنایی و رنگ نور تأثیرات بسزایی بر روح و جسم ما انسانها میگذارد. لذا پیدا کردن یک طیف رنگی از نورهایی که دمای رنگ مناسبی برای هر محیطی دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه بر نحوه عملکرد افراد تأثیرگذاری مستقیم دارد. بر همین اساس امروزه میزان شدت نور و ترکیب رنگ مناسب
فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای که حاوی محصولات مختلف میباشند، از اهمیت خاصی برخوردار است.
چه ترکیب رنگی برای نمایش محصولات در فروشگاهها مناسبتر است؟
هنگامیکه در توضیحات صحبت از دمای رنگ میشود، منظور سایههای مختلف سرد، خنثی و گرمی است که از نور سفید منتشر میشود؛ نه نورهای رنگی مانند سبز، آبی و قرمز. واحد اندازهگیری دمای رنگ کلوین است که با توجه به هر سایه رنگی مختلف، مقدار آن کم و زیاد میشود. هرچه رنگ نور به رنگهای قرمز، نارنجی و زرد نزدیکتر باشد، دمای رنگ گرمتر و مقدار کلوین آن پایینتر است. و هرچه نور به رنگ آبی نزدیکتر باشد، دمای رنگ سردتر و مقدار کلوین آن بالاتر خواهد بود. اگر بخواهیم مقدار دمای رنگی را در واحد کلوین با اعداد در نظر بگیریم، اینگونه بیان میشود: مقدار نور سفید گرم بین ۲۷۰۰ تا ۳۰۰۰ واحد کلوین و مقدار نور سفید سرد حدود ۴۵۰۰ کلوین میباشد. در این مطلب از سری مقالههای اینترنت اشیا با ما همراه باشید تا در ادامه به دمای مناسب نور برای نگهداری و نمایش برخی از محصولات غذایی اشاره کنیم.
دمای رنگ مناسب برای گوشت قرمز:
همانطور که میدانید گوشت قرمز در یخچالهای فروشگاهها باید تازه به نظر آید تا به فروش برسد. از این رو بهترین انتخاب نور برای نگهداری این ماده غذایی، نور سفید با دمای رنگ گرم (۲۷۰۰ تا ۳۰۰۰ کلوین) میباشد. از آنجاییکه نور سفید گرم حاوی سایههای قرمزتری است، انتخاب این نور برای فروشگاهها، تازگی و طراوت را به محصولات گوشتی از قبیل گوشت چرخ شده، قفسه سینه، ران، استیکها و … هدیه میدهد. تصور کنید اگر به جای نور گرم از نور سفید سرد که حاوی سایههای آبی است، استفاده شود؛ نهتنها به گوشت رنگ غیرواقعی میبخشد بلکه باعث میشود گوشت کهنه به نظر برسد و کسی آن را خریداری نکند. پس اگر این ترکیب رنگی در فروشگاهها به درستی رعایت نشود قطعاً تأثیر خوبی بر فروش محصولات و خرید مشتریان نخواهد داشت.
انواع ماهیها:
از آنجاییکه گوشت ماهی سفید زیر نور سفید تازه و خوب به نظر میرسد، پس ماهیهایی چون کاد، پلادیس و سول باید در فروشگاهها در این شرایط نوری قرار بگیرند. در مقابل ماهیهایی با گوشت قرمز همانند تیونا برای تازه و با کیفیت به نظر رسیدن، باید زیر نور گرم قرار بگیرند.
نان، پنیر و شیرینی:
برای اینکه نان و شیرینی تازه به نظر برسند باید برای نگهداری آنها از نور گرم استفاده شود. اما توجه داشته باشید که نور شما اگر خیلی گرم باشد تأثیر عکس گذاشته و رنگ نان و شیرینیها را قهوهای نشان داده و باعث کهنه به نظر رسیدن آنها میشود. و اما برای نگهداری پنیر بهتر است از نوری استفاده شود که رنگ آن سفید مایل به گرم باشد؛ چراکه در اینصورت بسیار جلب توجه کرده و اشتها را تحریک میکند.
میوهها و سبزیجات:
بهترین رنگ نور برای نگهداری انواع میوهها و سبزیجات و همچنین تازه نشان دادن آنها، رنگ سفید گرم با دمای ۳۰۰۰ کلوین میباشد.
البته توجه داشته باشید که سبزیجات حساسی مثل کاهو که دارای برگهای نازک هستند، بهتر است زیر نوری با شدت بیشتری قرار گیرند. چراکه باعث تقویت رنگ سبز آنها خواهد شد. در مقابل محصولات حساسی چون سیبزمینی، پیاز، قارچ و … را برای نگهداری، بهتر است در مکانهایی قرار دهید که شدت نور کم باشد تا از خراب شدن آنها جلوگیری به عمل آید.