روند جمع آوری ضایعات، معضل بزرگی برای ارائه دهندگان خدمات شهرداری است. با توجه به پیچیده و زمان بر بودن جمع آوری ضایعات به روش سنتی و همچنین به کار گیری نیروی انسانی زیاد؛ پر واضح است که با زندگی در جامعه ی امروزی و رشد چشمگیر تکنولوژی سازگار نیست در نتیجه ما باید به سراغ هوشمندسازی ضایعات برویم تا هم از نیروی انسانی کمتری استفائه کنیم و هم در مدت زمان کمتر زباله ی بیشتری جمع آوری شود.
یکی از دلایل اصلی و مهم مشکلات جامعه های مختلف مدیریت نامنظم جمع آوری زباله است که شامل: ضایعات خانگی، صنعتی و زیست محیطی است.
ضعف مدیریتی در جمع آوری ضایعات به دلیل آلودگی های ناشی از آن باعث شیوع انواع بیماری های مختلف می شوند و همچنین بر روی سلامت و بهداشت موجودات زنده تأثیرات نا مطلوبی می گذارند.
سیستم مدیریت هوشمند دفع ضایعات در شهر هایی که تولید زباله ی زیادی دارند و هیچ ارگان یا سازمانی تلاش برای کنترل مناسب آن ندارد قابل استفاده است.
ایده ی هوشمند سازی ضایعات عمدتا با شهر های هوشمند سازگاری بیشتری دارد و از تجمع بیش از حد زباله در داخل کشور جلوگیری می کند.
هدف از هوشمندسازی ضایعات
یکی از ویژگی های برتر این ایده کاهش مصرف سوخت است، زیرا با هوشمند سازی سطل های زباله، موقعیت آن ها مشخص شده و دیگر نیازی به استفاده از GPS برای مکان یابی سطل های زباله وجود نخواهد داشت.
ساختار اجرایی
نحوه ی کار این سطل های زباله به این صورت است که با استفاده از سنسورهای اولتراسونیک، کنترلرهای PIC ، GSM و GPS با هماهنگی وضعیت سطل زباله ، موقعیت آن را به پایگاه دادهها اطلاع خواهد داد. در اینجا GSM وظیفه ارتباط برقرار کردن با سرور را بر عهده دارد و عملکرد آن به وسیلهی یک سیم کارت با سرعت معمولی اینترنت انجام میپذیرد.
سنسورهای اولتراسونیک برای بررسی وضعیت سطل زبالهها استفاده میشوند و کنترلرهای PIC برای کنترل سنسور اولتراسونیک ، GSM و GPS استفاده میشوند. سپس سطل زباله با دریافت امواج سونار فرستاده شده به آنها اطلاعاتی مثل میزان مواد موجود در سطل زباله و همچنین دمای داخل آن را از طریق سنسور های مخصوص به وسیله ی شبکه ی سلولی GPRS به یک پلتفرم وب برای بررسی فرستاده می شود.
در گام بعدی سطل زباله آستانهی پر شدن خود را اندازه گیری میکند و موقعیت خود را به مرکزکنترل گزارش میدهد. مرکز کنترل از مختصات فرستاده شده توسط چند سطل استفاده میکند و مسیر بهینهای را برای خالی کردن سطل زباله به رانندگان گزارش میدهد. سطل زباله در صورت تخلیه به واحد کنترل گزارش می دهد.راننده ها ی ماشین حمل زباله باید از کارت RFID برای ثبت تاریخ و ساعت خالی کردن سلط زباله ی مربوطه استفاده کنند این عمل از هر گونه کوتاهی در جمع آوری زباله جلوگیری می کند.
هدف اصلی
هدف اصلی هوشمندسازی ضایعات جمع آوری بیشترین مقدار زباله در کمترین زمان است. این کار باعث کاهش میزان هزینه ها و انتشار میکروب و آلودگی در طی مسیر می شود و همچنین با هر نوع سطل زباله و ضایعات (فلز، کاغذ، شیشه) قابل اجرا می باشد.
در نتیجه ی این عمل در مصرف سصوخت های فسیلی به علت بهبود پروسه ی جمع آوری زباله و حمل و نقل آن صرفه جویی خواهد شد.
در شکل زیر یک نمونه ی اولیه ی کاملا کارآمد IOT نشان داده شده است که جمع آوری داده ها را از طریق سنسورهای جمع آوری و از طریق یک کانال ارتباطی بی سیم (GPRS) منتقل می کند و با استفاده از سرویس های رایانش ابری ( که روی دستگاه های GPR/Wifi قابل استفاده است ) ارائه می دهد.
امیدواریم شما هم از این بخش از نقشه اینترنت اشیا ایران استفاده کرده باشید.
j1:060898