با رشد روند جمعیتی جهان و نیاز روزافزون دولت ها به تهیه غذا، کشاورزی از چالش های اصلی کشور و بسیار مورد توجه می باشد. صنعت کشاورزی روز به روز در حال تحول و توسعه می باشد تا با تولید بهینه به صرفه تر عمل کند. اگر چه تامین مواد اولیه غذایی برای این حجم از جمعیت کار راحتی نیست، اما با بهینه سازی در بخش کشاورزی و هوشمند سازی به خیلی از این نیاز ها جواب مثبت داده شده است. ابزار های هوشمندسازی در حوزه کشاورزی میتوانند نیاز ب موادغذایی در جهان را برطرف نمایند.
ابزار های هوشمند سازی در حوزه کشاورزی
در پی طرح تجهیزات کشاورزی هوشمند که نیازمند تکنولوژی قابل دسترس و کاربردی است ، شایان ذکر می باشد با قرار دادن سرمایه ای عظیم در این بخش برای کشت بهتر محصول و انرژی های تجدید پذیر به مقادیر کلانی از محصول با کیفیت بالا و کمیت بیش تر دست پیدا خواهید کرد .کشاورزان با هوشمند سازی و استفاده از اینترنت اشیا (iot) در زمین های زراعت خود، سرعت را در کشاورزی افزایش داده اند و با نصب سیستم های هوشمند سازی اشیاء و تجهیزات کشاورزی هوشمند به منظور نظارت بر روی فرایند های در حال انجام، فعالیت های انسانی را به حداقل رسانده اند.
یک کشاورز تنها با انجام چند فرایند ساده می تواند به صورت غیر حضوری و از راه دور کنترل کار خود را به دست گیرد و بر همه چیز نظارت کافی را داشته باشد که این مزیت تفاوت زیادی با روش های سنتی و قدیمی ایجاد کرده است. این نکته را باید در نظر گرفت که هوشمند سازی تجهیزات کشاورزی به مراتب کاری سخت و پیچیده است.
برای شروع کار تجهیزات کشاورزی هوشمند چه کنیم؟
امروزه iot این را به ما ثابت کرده است که از این ظرفیت برخوردار است تا با هوشمند سازی محیط و وسایل پیرامون ما به زندگی سرعت بخشد و کار هارا آسان تر انجام داد. به منظور بهبود کیفیت لازمه در زمین زراعتی و یا گلخانه خود اقداماتی صورت می پذیرد که به شرح زیر می باشد :
- آبیاری قطره ای
- مخزن کود هوشمند
- پمپ آبرسان هوشمند و بهینه
- شیر برقی خودکار
- ماژول دما و رطوبت
- و…
چند نکته در آبیاری هوشمند
کلیدی ترین بخش کشاورزی، فرایند رسیدگی به گیاه و پرورش آن است که iot کمک به بهبودی و آسان شدن این فرایند می کند. در طراحی سیستم آبیاری هوشمند با کمک iot map سنسور های لازمه ای که در زیر خاک تعبیه شده اند ، همواره با ارسال داده های دریافتی به سمت میکرو کنترلر ها به طور مستمر باعث کنترل میزان سطح آبیاری و دما می شوند که این سیستم می تواند به صورت کنترلی از سوی کاربر اصلی هدایت شود و کشاورز تنها با داشتن سیستم عامل آن بر روی تلفن همراهش مدیریت منابع را انجام دهد.
باiot map این امکان را فراهم ساختیم
هوشمند سازی سیستم کشاورزی این امکان را به زارع می دهد تا برای رشد و پرورش هر گیاه تمامی فاکتور های لازمه فراهم شود و هر لحظه برای تمامی داده های ارسالی وظیفه ای ایجاد و اجرا گردد. باتوجه به این که در سیستم های عظیم برنامه ریزی کشاورزان زراعت از تنوع و حجم زیادی برخوردار است ، در اینجا سیستم های هوشمند سازی ، اینترنت اشیا یا iot کار ها را سهولت می بخشند. شایان ذکر است که هوشمند سازی تجهیزات کشاورزی به کمک iot فقط به منظور نظارت و تحلیل داده های دریافتی صورت نمی گیرد و سطح کارکرد از این تکنولوژی بسیار فراتر رفته است تا جایی که برای افزایش تولید محصولات دیگر و یا طراحی فرایندی جدید مثل کشاورزی ارگانیک یا بومی ، درمان های گیاهی و آبیاری مکانیزه شده را با انرژی های پاک و هزینه کمتر به سرانجام برسانند.