امروزه شهر های هوشمند مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند و به همین دلیل در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار می گیرند. در این مقاله به چالش های شهر هوشمند می پردازیم. همچنین به کمک IOTMAP راهکار هایی در زمینه شهر هوشمند به شما معرفی می کنیم.
شرکت ها و اپراتور های بزرگی مثل نوکیا، ورایزن و سیسکو مدیریت شهر های هوشمند را هدف اصلی خود قرار داده اند و با یکدیگر در رقابت هستند. به طوری که موسسه IDC به طور تقریبی تخمین زده است که تا سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۱۳۵ میلیارد دلار هزینه در زمینه هوشمند سازی شهر ها و وسایل مربوط به آن صرف می شود.
هوشمند سازی شهر ها طی دو سال گذشته سرعت زیادی در جهت پیشرفت در این زمینه پیدا کرده است. به گونه ای که می توان گفت اکثر شهر های بزرگ و مهم جهان نصفی از این راه را پیموده اند.
هوشمند سازی شهر ها
از مهم ترین عوامل هوشمند سازی شهر ها می توان به ساختمان هوشمند، سیستم جمع آوری هوشمند زباله، دیجیتالی،دسترسی راحت به اینترنت و وای فای،داشتن گوشی های هوشمند،هوشمند شدن سیستم کنترل ترافیک، پارکینگ های هوشمند، حمل و نقل همگانی برقی و … اشاره کرد.
عوامل مورد نیاز برای هوشمند سازی را می توان به دو گروه تقسیم کرد. اولین گروه عوامل بیرونی و دومین گروه عوامل درونی و یا تغییر سبک زندگی مردم است.
تغییر محیط و آثار شهر هوشمند(عوامل بیرونی)
برای ایجاد شهر هوشمند در کل جهان یک سری نکات به صورت همگانی است. این موارد شامل برخورد با تغییرات آب و هوایی، جمعیت و … می شوند.
تغییرات آب و هوا
نشر گاز های گلخانه ای ناشی از کار های صنعتی عامل شناسایی شده برای افزایش دما وگرم شدن کره زمین است. این تغییرات آب و هوایی بر سیستم های محیطی، افزایش بلا های طبیعی مثل خشکسالی و سیل از نظر اقتصادی موثر است.
افزایش جمعیت و کم شدن منابع
بر اساس تحقیقات به عمل آمده توسط سازمان ملل متحد، جمعیت جهان در سال ۲۰۱۱ به ۷ میلیارد رسید که این عدد افزایش داشته است. جمعیت جهان همچنان در حال افزایش است و طی پیش بینی های انجام شده، بیان شده است که تا سال ۲۰۵۰ به ۹٫۳ میلیارد می رسد. با توجه به این میزان رشد جمعیت، منابع طبیعی رو به خالی شدن می روند.
ایجاد تغییر در سبک زندگی(عوامل درونی)
بعد از عوامل بیرونی، پیش نیاز اساسی بعدی ایجاد تغییر در سبک زندگی است. منظور، ایجاد تغییر در ارزش ها می باشد. تغییر درسبک زندگی انسان ها مهم ترین عامل نیاز آن ها به هوشمندسازی شهر ها در جوامع امروزی است.
بیش تر شدن اهمیت ارزش های غیر مادی
راه هایی که مردم برای پرداخت هزینه خدمات مورد نیاز خود استفاده می کنند نشان دهنده وجود تغییرات است. می توان گفت که اینترنت این زمینه را برای مردم ایجاد کرد تا از این طریق اطلاع رسانی های عمومی را انجام دهند. همچنین شهر ها در آینده به مکانیزم ها و زیر ساخت هایی نیاز دارند تا راه حلی برای چالش های شهر هوشمند و مشکلات پیچیده برای مبادله باشند.