امروزه بحران کم آبی در همه کشور ها به خصوص ایران به یک معضل بزرگ تبدیل شده است و با توجه به اینکه بیشتر آب مصرفی در ایران در بخش کشاورزی استفاده می شود، این سوال را به وجود می آورد که چگونه می توانیم همزمان باصرفه جویی درآب محصولات کشاورزی با کیفیت را همچنان تولید کنیم؟ پاسخ به این سوال بسیار ساده است چرا که وجود اینترنت اشیا امروزه این کار را بسیارراحت کرده است وما می توانیم با استفاده ازتجهیزات کشاورزی هوشمند، محصولات کشاورزی را باکیفیت بالا و با کمترین میزان مصرف آب، تولید کنیم. در ادامه با چگونگی تولید محصولات هوشمند کشاوزی بیشتر آشنا خواهید شد.
تاثیر اینترنت اشیا در تولید محصولات هوشمند کشاورزی
افزایش روز افزون جمعیت در جهان و بحران کم آبی باعث شده، اینترنت اشیا تاثیر بسیار زیادی درتولید محصولات کشاورزی داشته باشد. کشاورزی هوشمند امروزه به یک رکن اصلی در تولید محصولات کشاورزی تبدیل شده است. درحالت کلی محصولات هوشمند کشاورزی شامل تمامی محصولاتی می شود که با استفاده از تجهیزات هوشمند در کمترین زمان ممکن تولید شوند. این افزایش در تولید محصولات کشاورزی باعث می شود که بتوانیم به خودکفایی در تولید موادغذایی برسیم. باتوجه به این مسئله شاید دانستن اینکه چگونه تجهیزاتی می توانند منجر به تولید محصولات هوشمند کشاورزی شوند، خالی از لطف نباشد.
انواع تجهیزات هوشمند کشاورزی
برای تولید فراورده های کشاورزی تمامی تجهیزات در تولید این محصولات از مرحله کاشت تا برداشت به شیوه ای هوشمندانه مورد استفاده قرار میگیرند. در زیربا چگونگی استفاده از وسایل هوشمند برای تولید محصولات کشاورزی بیشتر آشنا می شوید.
آبیاری هوشمند راهی برای تولید انبوه محصولات کشاورزی
اولین مورد در تولید محصول کشاورزی آب است. کشاورزی هوشمند بااستفاده از اینترنت اشیا به کشاورزان کمک می کند که از نیاز هریک ازمحصولاتشان به مقدار آبی که نیاز خواهند داشت به خوبی آگاهی داشته باشند. این گونه هر گیاه متناسب با نیازش آب دریافت می کند. این کار با استفاده از سنسورهایی صورت می گیرد که می توانند میزان رطوبت خاک را تشخیص دهند. این سنسورها به محض تشخیص خشکی خاک، دستوری را مبتنی براین موضوع به پمپ های آب رسان ارسال می کنند واین پمپ ها آبیاری را به صورت قطره ای یا آب پاش تا زمانی که رطوبت خاک برای گیاه مورد نظربه حد متناسب برسد، انجام می دهند.
کنترل رطوبت و دما محیط به روش هوشمندانه
یکی دیگر از پارامترهای مهم در تولید یک محصول میزان رطوبت و دمای محیط مزرعه یا گلخانه می باشد. این امر در تولیدفرآوردههای کشاورزی با استفاده از ماژول های کنترل رطوبت و دما صورت میگیرد که دما و رطوبت محیط را می سنجند و متناسب با آن دستوراتی را به وسایل هوشمند صادر می کنند. این امر سبب می شود که از سرما زدگی گیاهان در فصل زمستان و پوسیدگی آنها در فصل تابستان جلوگیری شود و کشاورز دیگر نگرانی از بابت این موضوع نخواهد داشت.
کنترل آفت گیاهان به روش هوشمندانه
برای تشخیص آفت گیاهان در تولید محصولات هوشمند کشاورزی از دو سنسور تصویری و آکوستیک استفاده می شود. سنسور تصویر مبتنی بر تله هایی است که درگوشه های مختلف زمین گذاشته می شود و در این حین با استفاده ازمدارهایی، به صورت دوره ای تصاویری گرفته می شود و اگر تجمعی از آفات در این تله ها وجود داشته باشد به کشاورز اعلام خواهد شد. سنسور آکوستیک نیز صدای حشرات را ضبط می کند واز طریق API در صورت وجود آفت به کشاورز خبر داده می شود. این گونه کشاورز در صورت وجود آفت خبردار می شود و می تواند محصول خود را حفظ نماید.