بلاکچین در اینترنت اشیا
بلاکچین یک شبکه و دفتر کل توزیع غیر متمرکز میباشد. که از طریق رمزنگاری امنیت بالایی دارد. که امکان تبادل اطلاعات را در فضایی کاملا امن فراهم میکند. سیستم های اشیا iot بر خلاف سیستم بلاکچین یک سیستم سنتی متمرکز میباشد، به این صورت که اطلاعات ار دستگاه هوشمند شما به سرور ابری ارسال میشود، پس از پردازش اطلاعات دوبارهبه دستگاه باز میگردد. این سیستم کاملا مقیاس پذیر میباشد و امنیت در این سیستم ضعیف میباشد. بلاکچین در اینترنت اشیا قصد دارد تا امنیت را برای این تکنولوژی فراهم کند.
ترکیب بلاکچین با اینترنت اشیا:
امنیت و اعتماد را بلاکچین برای اینترنت اشیا فراهم میکند. وجود شخص ثالث را با شبکه توزیع p2p از بین میبرد، اما بلاکچین از تاخیر زیاد رنج میبرد و از طرف دیگر اینترنت اشیا این تاخیر را مقدار قابل توجهی کاهش میدهد. این دو فناوری برای هم ساخته شده اند و تکمیل کننده یکدیگر میباشند. ترکیب بلاکچین با اینترنت اشیا اینده این صنعت است و این دو فناوری گم شده یکدیگر برای بستر ارتباط هوشمند و پایدار برای اینده هستند.
ایوتا و اینترنت اشیا:
تکنولوژی ایوتا یک نوع دفتر کل توزیع شده باز است و بر روی ارتباط امن و اینترنت اشیا متمرکز شده است. با تکنولوژوی گراف جهت دار (dag) به جای بلاکچین، بدون در نظر داشتن اندازه و مقدار، تراکنش ها ریگان و بدون کارمزد است. ضمنا تسریع در زمان تایید و نامحدود شدن تعداد تراکنش ها، مشکل مقیاس پذیری را از بین برده ست. ایوتا در سال ۲۰۱۵ به وجود امده است و به کمک شرکت های بزرگ مثل ماکروسافت، فوجیستو و … بازار اطلاعات ایجاد کرده. همچنین این شرکت یکی از اعضا اتحادیه معتبر iot میباشد. ایوتا و اینترنت اشیا به یکدیگر گره خورده اند و اینده درخشانی در انتظار ایوتا میباشد. ایوتا یکی نمونه های بلاکچین با موضوعیت اینترنت اشیا میباشد. همچنین این شرکت رمز ارزی ارائه کرده است که مورد استقبال مردم قرار گرقته است و جزء ده ارز اول این مارکت حضور دارد.
بلاکچین و حل چالش ها ی اینترنت اشیا:
با بالا رفتن تعداد دستگاه های iot که غالبا سیستم احراز هویت ندارند اجازه میدهد که هکر ها بتوانند به صورت گسترده به دستگاه های iot نفوذ کنند، در صورتی که این اتفاق به زیر ساخت ها اینترنت اشیا صدمه وارد میشود. برای اطمینان و امنیت بیشتر در سیستم iot استاندار سازی و احراز هویت ضروری میباشد. حلا در اینجا به چند مورد از مواردی که میتوان برای حل چالش ها از بلاکچین استفاده کرد اشاره میکنیم:
- بلاکچین میتواند برای پیگیری و ردیابی اندازه گیری سنسور ها و جلوگیری از تکرار اطلاعات مخرب مورد استفاده قرار بگیرد.
- حضور دستگاه ها iot پیچیده است اما برای رفع این چالش، میتوان از یک دفتر کل توزیع استفاده کرد.
- به علت عدم وجود واسطه در سیستم بلاکچین هزینه نصب و راه اندازی اینترنت اشیا کاهش پیدا میکند.
- سنسور iot به جای تایید شخص ثالث برای اعتماد میتواند داده ها را در یک بلاکچین مبادله کند.
- دستگاه ها اینترنت اشیا توسط بلاکچین مستقیم ادرس دهی میشوند و تارخچه دستگاه های متصل ارائه میشود.
قرارا داد هوشمند هویت فردی و یکپارچگی داده ها را فراهم میکند و از مشکلات ناکارایی تکنیکی پشتیبانی میکند.
بلاکچین و اینترنت اشیا بسیار کاربرد دارد که به نمونه ای از انها اشاره شد. بلاکچین پیشرفتی برای کل مردم جهان است.
نوشته : مرتضی مهدوی دامغانی
محمد
فوریه 24, 2020مطالب جالبی بود به اطلاعاتم اضافه شد. ممنونم
karamoozi
فوریه 24, 2020تمام تلاش ما رضایت مخاطبینمون هست
زهرت
فوریه 24, 2020چقد جالب بود این مقاله
رضایی
فوریه 24, 2020آیا تو ایران هم از بلاکچین توی اینترنت اشیا استفاده میشود؟
karamoozi
فوریه 24, 2020سلام فعلا خیر ولی در اینده حتما استفاده میشه
karamoozi
فوریه 24, 2020چشم ولی باید پیشنیاز ها و بلد باشین چون بحث تخصصی هست.