اینترنت اشیا در سالیان اخیر توسعه گستردهای یافته است و توانسته حوزههای مختلفی را در برگیرد. هر چند هوشمندسازی باعث خواهد شد تا بسیاری از مشاغل سنتّی از بین بروند امّا از اینترنت اشیا توانسته اشتغال آفرینی خوبی را در حوزههای مختلف ایجاد نماید و تاثیر قابل توجهی را بر روی عملکرد سازمانها بگذارد. در این پست قصد داریم به ۱۰ زمینه اشتغال اینترنت اشیا بپردازیم.
۱۰ مسیر اشتغال آفرینی اینترنت اشیا
۱- امنیت وحفاظت از دادهها
اینترنت اشیا بسیاری از کارها را آسان و هوشمند میکند. امّا بحث امنیت در چنین سیستمهایی همواره یک چالش اساسی است. به همین دلیل اینترنت اشیا باعث اشتغال افراد بسیاری در حوزه امنیت و حفاظت از اطلاعات خواهد شد.
۲- آنالیز اطلاعات
اینترنت اشیا به صورت گستردهای با دادههای حجیم(big data) مرتبط است. به همین دلیل در آینده نیاز به متخصصانی ک بتوانند اطلاعات را آنالیز کنند و براساس مدلهای پیشبینی از دادهها در بخشهای مختلف استفاده کنند، افزایش خواهد یافت.
L
بررسی بازار هوشمندسازی ساختمان در ایران
بهبود فضای کسب و کار با اینترنت اشیا
۳- مدیریت تجهیزات هوشمند
دستگاهها و تجهیزات هوشمند علیرغم اینکه کارها و فرآیندها را هوشمند میکنند، امّا نیاز به مدیریت دارند. این مدیریت معمولا کار چندان سادهای نیست. دور از انتظار نیست که در آینده شاهد مدیرانی باشیم که تنها تجهیزات هوشمند را مدیریت میکنند.
۴- متخصصین شبکه
اینترنت اشیا فعلی بیشتر بر روی شبکههایی با برد کوتاه و میزان مصرف کم انرژی متمرکز است. این نوع شبکهها برای پیاده سازی و نگهداری نیاز به متخصصانی خبره دارند.
۵- فروش تجهیزات هوشمند
فراگیرشدن تجهیزات هوشمند باعث خواهد شد تا بازار فروش آنها رشد یابد. شرکتها و افراد بسیاری در آینده نزدیک در زمینه خرید و فروش گجتهای هوشمند فعالیت خواهند کرد.
۶- پلتفرم ها و نرمافزارهای اینترنت اشیا
اکوسیستم اینترنت اشیا برای اجرای درست علاوه بر سختافزار نیاز به بسترهای نرمافزاری دارد. در آینده شاهد برنامهنویسان و توسعهدهندگانی خواهیم بود که به صورت تخصصی در حوزه IoT فعالیت خواهند نمود.
۷- پردازش رویدادها
علاوه بر اطلاعات حجیمی که در شبکه اینترنت اشیا تولید میشوند شاهد رویدادهای گوناگونی نیز در این گونه از شبکهها خواهیم بود. پردازش این رویدادها و مدیریت سیستمهای تصمیمساز نیاز به متخصصان زبده در این حوزه دارد. هر رویداد نیاز به اقدام مخصوصی دارد که این اقدام با کمک دادههای دریافتی از محیط و مدلهای از قبل تعیین شده صورت خواهد پذیرفت.
۸- زیرساختهای اینترنت اشیا
زیرساختهای گستردهای که در اکوسیستم اینترنت اشیا وجود دارد یک امکان اشتغال آفرینی گسترده را بوجود خواهند آورد.
۹- استاندارد نویسی
تهیه پروتکلها و استانداردهایی برای بین اشیا هوشمند و انسانها باعث ایجاد موقعیتهای کاری برای حقوقدانان و مشاوران فناوری اطلاعات خواهد شد.
۱۰- دگرگونی در استارتآپ ها
در سالیان اخیر استارتاپها بسیار فراگیر شدهاند و بر وجوه مختلف زندگی ما تاثیر گذاشتهاند. با ظهور اینترنت اشیا، تکنولوژیهای لبّه رشد سریعتری را خواهند یافت. این موقعیت میتواند برای استارتاپها و افراد خلّاق یک موقعیت بکر و تازهای را ایجاد نماید.